През 2017 г., когато е изпълнителен директор на Световната банка, Кристалина Георгиева е

...
През 2017 г., когато е изпълнителен директор на Световната банка, Кристалина Георгиева е
Коментари Харесай

Световната банка: Кристалина Георгиева и Симеон Дянков са оказвали натиск в полза на Китай |

През 2017 година, когато е изпълнителен шеф на Световната банка, Кристалина Георгиева е оказала натиск да бъде нараснала позицията на Китай в ранглиста на международните стопански системи. Това разкрива инспекция на адвокатската адвокатска фирма WilmerHale, ангажирана от етичната комисия към Изпълнителния ръб на Световната банка.

След инспекцията на дейностите по правене на годишния отчет " Да правиш бизнес ( " Doing Business " ) Световната банка е открила съществени етични проблеми и е решила да спре напълно публикуването му.

В доклада  " Doing Business 2018 ", оповестен през октомври 2017 година, Китай е трябвало да бъде със седем места по-назад – не на 78-о място, а на 85-о.

Промените в данните за Китай в Doing Business 2018 се дължат на оказан напън от управлението на банката върху екипа на Doing Business, разкрива инспекцията на адвокатската адвокатска фирма WilmerHale.

Като се базира на резултатите от инспекцията,, че Кристалина Георгиева и съветникът ѝ по това време Симеон Дянков са оказвали напън за " внасяне на съответни промени в данните за Китай в опит да подобрят класирането му, тъкмо когато от страната се очакваше да играе основна роля в акцията за увеличение на капитала на банката ".

Резултатите от инспекцията са оповестени пред изпълнителните шефове на Световната банка в сряда и бордът е разрешил те да бъдат оповестени.

Георгиева, която сега е управляващ шеф на Международния валутен фонд, съобщи, че категорично не е съгласна " с констатациите и интерпретациите на инспекцията за нередности в данните, свързани с моята роля в отчета Doing Business за 2018 година на Световната банка ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР